Blackwater historia del 1- Första giget, showcase på The Roxy?! WTF??

Blackwater började komma till liv under senhösten/vintern 2012. Jag och snackade ihop oss om att göra nåt internationellt och snackade med några polare i sydamerika. Dom visste om en grym snubbe från london, Jay Bartlett, via deras spons PRS. Sagt och gjort vi började hålla kontakten, skicka låtar etc etc. Meeen efter en stund insåg vi att dom andra dudsen inte riktigt hade samma inriktning som vi 3 och vi bestämde oss för att skippa dom och köra själva. Inom nån vecka 2013 hade vi ett gäng låtar vi skickade ut till våra gamla kontakter och boom! Vi fick en grym respons och mitt i allt blev vi inbjudna att göra ett showcase på The Roxy som förband till Tremonti…vi hade ju inte ens träffats i person lixom. Men skitsamma, vi samlades i Sthlm och tog pressbilder med grymma Linus Petterson, snacka lite skit och for hem igen, kändes bra!! Han var ju rolig britten.

Hursom, 4 dagar innan avresa till Änglarnas stad stod vi där och produktions repade och lärde nervöst känna varann. 1:a repet var…sjukt dåligt! Det lät jävlar kukapa, "va fan håller vi på med??" Hem å sova med lite ångest…eller jävligt mycket rättare sagt.

Men dag 2 så hände det grejjer, vi började hitta varann och dag 4 var det som vi inte gjort annat än lirat ihop, dessutom hade vi hittat varann ordentligt och fom med denna dag har jag äran att lira med mina absolut bästa polare, nu är bandet mest en dålig ursäkt för att hänga hahah:-)

Avresa mot LA: Jag och Per hänger på Arlanda och njuter av frullen, en timme till avgång? Luuugnt, här ta lite kaffe för fan… efter några minuter lättar dimman för ögonen och vi inser att va fan håller vi på med?! Till gate dumjävlar. (till detta hör då även att vi alla 3 BOR på flygplatser, vi är jämnt på resande fot) Fan det sitter ju i ryggmärgen med 2 timmar innan för utlandsflyg, vad händer?! Fort som fan från Radisson till gate som ju alla som åkt från Arlanda är direkt till höger från hotellet, runt knuten kan man säga. Kommer dit, "vart fan är avgången?!" står ingenstans, hittar inte flygbolaget, noll! 45 min till avgång, vi får tag i en som har koll. "Den är från terminal 4" Terminal 4!!!!??? Vi springer som jävlar aldrig förr, vet ej hur långt det är men vi pratar inte några hundra meter, vi befinner oss på andra sidan flygplasten som sagt. Per, som i princip aldrig motionerar, får eld i röven och springer en gasell genom Arlanda, vi tar oss dit på en 10 min vilket nog gjort Usain Bolt stolt.

På plats finns en stängd Gate. Vi vänder oss flygbolagets disk alldeles brevid. "Tyvärr Gaten är stängd och ni får inte komma igenom". Kan vi komma med på annat plan? "Nej era biljetter tillåter inte det tyvärr".Iskall kyla går genom kroppen, vad fan har vi gjort??? Ingen av oss kan förklara den gemensamma härdsmältan som av någon anledning inträffat. Jag räknar på nya biljetter, gråten är nära. Jay är ju redan i luften, han åkte tidigare än oss eftersom han var på semester, tänk om vi inte tar oss till giget?? Hundögonen åker fram, "vi hade fastnat i trafiken" 2 så oskyldiga män har nog aldrig skådats i denna terminal. Smöret glänser som i en stekpanna. BOOM! "Hörrni jag ordnar det här, ni får åka med på den här och via Paris istället, funker det bra?" Jag vill hoppa och dansa, det är krig inombords men jag uttrycker lugnt "Ja absolut tack så hemskt mycket". Vi bockar, bugar you name it till denna fantastiska kvinna. Detta flyg kommer fram tidigare till LA dessutom hahaha!! Vi skickar en enorm blombukett från LA till henne, fantastiskt snällt gjort. 

Nu är vi helt slut, sitter bara å skrattarhysteriskt på planet och när vi beställer in drinkar för att fira får jag och Per alltid 2 av varje utan att be om ett, ingen annan får det haha. Rockers eller vill dom lugna ner oss? Vem vet men tack!

Giget på Roxy var grymt, fullsatt lokal, 500 pers. Wolfgang Van Halen frågar MIG om det är lugnt att jag kör på hans stärkare så vi slipper ha så mycker grejjer på scen? Öhh jo för fan.. Sen får vi höra att Eddie Van Halen var på giget haha, sjukt kul. Fick träffa många gamla polare från LA man inte sett på länge, grym kväll.

Resten av veckan spenderade vi med möten och en massa bra häng, Winn på PRS var askul snubbe och det var sjukt roligt att hänga med han och testa guror. Vi hann även med att dra till Vegas och kolla in Meshuggah och hänga lite med Mårten. Lite party och gambling hanns ju med även…sen spydde Jay ner halva öknen på väg tillbaka till LA, fick i sig nåt olämpligt, trodde han skulle skita ut sig själv ett tag där.

Det var vårt första gig ever! Det var vårat fritidsgårdsgig

Nästa avsnitt om några dagar, kolla in våran förra singel under tiden vettja

Blackwater

Blackwater

 

You may also like...

Leave a Reply